» » Студенти кафедри міжнародних відносин та дипломатії завітали до компанії «Golden Wood»

Студенти кафедри міжнародних відносин та дипломатії завітали до компанії «Golden Wood»

Дата: 25-03-2024, 09:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах проєкту «Міжнародні бізнес-процеси та економічна дипломатія сталого розвитку» (модератори – доценти кафедри міжнародних відносин та дипломатії Наталія Карпишин та Сергій Гродський) навчальної лабораторії «Міжнародна студія сталого розвитку» кафедри міжнародних відносин та дипломатії ННІМВ ім. Б.Д. Гаврилишина здобувачі освітньої програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» завітали до компанії «Golden Wood», яка займається виробництвом та продажем стильних і сучасних меблів.

Директор підприємства Олександр Слободянюк розповів студентам про історію створення підприємства, політику керування персоналом і комунікаційні проблеми, поділився власними напрацюваннями щодо управління бізнесом, розкрив особливості стратегічного розвитку компанії в умовах євроінтеграційного поступу України та пошуку нових ринків збуту.

Ось декілька порад від Олександра Слободянюка про те, як стати успішним бізнесменом:

- бути першим на ринку: якщо ви вже почули інформацію про продукт – ви вже спізнилися;

- вміти спілкуватися та володіти ефективними комунікативними навичками;

- уміти слухати своїх підлеглих, навчатися в них і бути корисним для роботи усієї команди;

- бути лідером, а не начальником;

- вміти правильно вибудовувати систему ефективного делегування повноважень;

- постійно навчатися, розвиватися і мріяти.

Здобувачка освітньої програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (група МВСК-41) Катерина Вивюрка поділилася із учасникам зустрічі досвідом проходження виробничої практики у цій компанії та детально розповіла про власний внесок у її розвиток – розроблену стратегію виходу підприємства на європейський ринок.   

Своїми відгуками поділилися учасники зустрічі.

Студентка групи МВСК-11 Анжеліка Стельмах зазначила: «Мене вразило те, що компанія «Golden Wood» використовує сучасне високотехнологічне обладнання, яке може замінити роботу багатьох людей. Однак, на мою думку, яких би масштабів не сягнув науково-технічний прогрес, людина завжди залишиться «найгнучкішою» ланкою, яка швидко адаптовується до нових умов. Я побачила, що керівництво підприємства розуміє це також, тому практикує обмін працівниками між країнами із метою підвищення рівня їхньої кваліфікації та намагається «йти у ногу» з прогресом. Також мене приємно вразило розуміння керівників про важливість утилізації відходів з урахуванням безпеки у воєнний час. Особисто я зрозуміла, що якщо хочеш вести за собою цілий колектив, потрібно вміти делегувати повноваження, і тут неважливо десять у ньому людей чи сотня».

Студентка групи МВСК-21 Ольга Лебедович зауважила: «Було дуже цікаво почути про те, як розробляється стратегія виходу підприємства на європейський ринок, формується собівартість продукції, яку частку становлять витрати на заробітну плату в Україні і за кордоном, а також, як відбувається постачання сировини та матеріалів з Європи та процес їх обробки в Україні. Інтересно було дізнатися про використання нанотехнологій у створенні матеріалів. Особисто для мене, такі зустрічі – це чудова можливість зрозуміти, як знання, отримані в університеті, можна зреалізувати на практиці».